Добре дојдовте на страницата на Abbott за eLabeling!

На оваа веб-страница ќе пронајдете водичи за информации за пациенти и упатство за употреба (IFU) за производот. Ние препорачуваме да се преземе документот eLabeling, да се отпечати, да се прегледа и да се постави да биде лесно достапен за упатување. Пациентите треба секогаш да ги имаат при рака водичите за информации за нивните производи. Кога употребувате помагала од Abbott и ако сте лиценциран медицински професионалец, упатствата за употреба на производите треба секогаш да ви бидат лесно достапно за упатување за време на каква било постапка. 

Белешка: Водичите за информации за пациенти на Abbott, прирачниците и упатствата за употреба може повремено да бидат ревидирани, па затоа најдете ја најновата верзија на веб-страницата кога ви е потребна за постапка. 

Ако имате проблеми со пристапот до документи или сакате да побарате печатена копија без дополнителни трошоци, контактирајте со корисничката служба на Abbott.

Треба да внесете географски специфична локација.

Изберете ја вашата земја и јазик. Ако сте лиценциран медицински професионалец, изберете „Да“. Ако сте пациент, изберете „Не“.

 
eifu banner
eifu banner
eifu banner

Брзо пребарување на водичи за производи, прирачници и упатства за употреба на Abbott

Find your Product Find your Product

Најдете го вашиот производ

Може да ги најдете информациите од етикетата на производот така што ќе ја употребите лентата за пребарување или ќе изберете категорија.

Download, Share, or Print Download, Share, or Print

Преземете, споделете или отпечатете

Откако ќе го пронајдете вашиот производ, можете лесно да го преземете и отпечатите документот за производот или да споделите врска до него.

Add to Favorites Add to Favorites

Додади во омилени

Може да ги додадете производите што често ги прегледувате на вашата станица за омилени производи така што ќе кликнете на иконата за срце што се наоѓа во горниот дел од екранот.

Како да го пронајдете вашиот производ

Како да пронајдете информации за производот со пребарување

 • Според името на производот

  името на производот се наоѓа на картичката за имплантација за пациентот и на етикетата од производот.

 • Според бројот на модел

  бројот на модел на производот се наоѓа на картичката за имплантација за пациентот и на етикетата од производот.

 • Според бројот за UDI-DI

  бројот за UDI-DI на производот се наоѓа на картичката за имплантација за пациентот и на етикетата од производот.

Како да го пронајдете производот преку бирање категорија

 • Изберете категорија

  изберете ја категоријата што најмногу се совпаѓа со типот на производ кој ви е потребен. 

 • Изберете поткатегорија

  изберете соодветна категорија од дадениот список за да се намали изборот на производи.

 • Употребете филтер ако треба

  ако сè уште ви треба помош да ги намалите опциите за производи, употребете ги филтрите од левата страна за да го пронајдете точно она што го барате.

WL2948767 Rev. D